Operationer på Grenå Dyrehospital

Trygge rammer under vores operationer

Når du indleverer dit kæledyr til operationer hos os er I i trygge rammer. Vi har uddannet personale, som hele tiden sikrer, at din hund eller kat har det godt. Før, under og efter operationen bliver dyret fulgt nøje. Vi har anæstesiapparater og avanceret udstyr som monitorerer alt fra iltmætning i blodet, blodtryk, hjerterytmen, temperatur mm. Der er en veterinærsygeplejerske med under hele operationen, som holder øje med narkosen. Dyrlægen kan dermed koncentrere sig 100% om selve operationen.

Narkose

At lægge en hund/kat i narkose indebærer altid en risiko for dyrets liv, men den er meget lille. Vi bedøver og opererer mange dyr hver dag på Grenå Dyrehospital, og vi har derfor stor erfaring indenfor området. Der findes forskellige medikamenter at bedøve dyrene med, og hver gang en hund/kat skal i narkose vælger dyrlægen det, som han/hun vurderer egner sig bedst til dyret og den forestående operation. Hundens/kattens kredsløbsparametre og helbredstilstand betyder noget for dyrets overlevelse under narkosen, og derfor bliver et hvert dyr undersøgt før bedøvelse. Hvis man ønsker det, kan dyrlægen lave en blodundersøgelse før operationen, som kan sige noget mere præcist om organernes funktionsevne og kredsløbsparametrene. En blodprøve kan ikke vise om dyret kan tåle det specifikke bedøvelsesmiddel.

Vi sørger altid for at dit kæledyr får tilstrækkeligt, men mindst muligt narkosemiddel. 

Størstedelen af vores patienter får ilagt et venekateter ved indlæggelsen, som giver os direkte adgang til blodbanen. Dette er både til at indgive narkosemiddel i og som sikkerhed i tilfælde af akutte situationer. Under de fleste operationer giver vi desuden væskebehandlingi dette venekateter som en forebyggende instans. I visse tilfælde kan være nødvendigt at indgive en større mængde væske hvis for eksempel blodtrykket falder. Nogle patienter skal desuden modtage væske før og efter operationen. Dette bliver altid overvåget nøje. 

Faste

En hund/kat skal helst være fastende før bedøvelse, men ind i mellem er dette ikke muligt (f.eks. ved akutte operationer). Det kan være farligt, hvis dyret kaster op under bedøvelsen, idet dette kan medføre fejlsynkning til lungerne. Vi anbefaler, at hunden/katten faster de sidste 12 timer inden operationen. Der må dog gerne tildeles vand.

 

Efter operation 

Når selve operationen er overstået bliver dit kæledyr overvåget med nøje af veterinærsygeplejersken indtil den selv er i stand til at bevæge sig.