Miguel Rizo

Dyrlæge

Jeg blev uddannet dyrlæge i Córdoba, Spanien, i 1989. 

Kort efter sluttede jeg, i 1991, min halvandet års efteruddannelse ”Master in Equine Science”, med speciale opgaven ”Specielle røntgen projektioner i kodeled hos heste”.

I 1990 var jeg 6 mdr. på det store svenske dyrehospital ”Skara Veterinärinrätningen”, og besøgte samtidig Universitets Dyrehospital i Stockholm, hvor jeg aktivt deltog i mange heste- og smådyrsoperationer samt i røntgen diagnostisk afdelingen.

Efter 5 år med egen smådyrsklinik og hestepraksis i Spanien, solgte jeg alt og flyttede til Denmark.

I 1998 startede jeg på det tidligere Vorup Dyrehospital (smådyr) i Randers, og efter et par år begyndte jeg som selvstændig og havde et samarbejde med Nørhald Dyrlægerne. I disse år var jeg flere gange i England og igen i Sverige for at efteruddanne mig.

Jeg har været på utallige kurser og kongresser igennem min karriere og samlet har jeg mere end 20 års klinisk erfaring.

Af personlige og helbredsmæssige årsager tog jeg en lang pause som klinisk dyrlæge og arbejdede som veterinær embedsdyrlæge for myndighederne i nogle år, indtil jeg endelig kom tilbage i praksis i 2017.

På Grenå Dyrehospital, hvor jeg startede i maj 2017, arbejder jeg 100 % med smådyr, og jeg har en speciel interesse i røntgen diagnostik og specielle kirurgiske indgreb.